H2 PICTO GYOZAWie zijn wij ? 

Foodex Activité

Wij zijn importeurs, distributeurs, leveranciers en groothandelaren van gespecialiseerde Japanse en Aziatische voedingsmiddelen voor de horecasector. Met vestigingen in 6 Europese landen zorgen wij dagelijks voor de distributie van onze producten in drie temperatuurzones vanuit onze magazijnen naar onze klanten in Europa en daarbuiten..

 

H2 PICTO MAKIOnze geschiedenis

Foodex Histoire 2

Foodex werd opgericht in 1992 in Parijs, met als doel de Japanse gastronomie te promoten bij Europese consumenten. In de jaren '90 werd de Japanse keuken voornamelijk vertegenwoordigd door traditionele restaurants. De opkomst van de Japanse markt en het bekende product "sushi" versnelde in 1995, waardoor veel consumenten deze verfijnde, unieke en smaakvolle keuken konden ontdekken. Door een uitgebreid aanbod van producten samen te stellen, hebben we in de loop der tijd een assortiment opgebouwd dat is afgestemd op de behoeften van de horeca en de vraag van consumenten. Droge producten, bevroren producten, verse producten, dranken en apparatuur zijn beschikbaar vanuit onze magazijnen. Innovatie zit in ons DNA. Sushi is een van de meest geconsumeerde producten in Frankrijk en wereldwijd. Dankzij de impuls van deze trend hebben we ook ons assortiment uitgebreid met veel gerechten zoals ramen, tempura, soba, shabu-shabu, okonomiyaki en alle beschikbare Japanse recepten.

Met het oog op de groeiende markt en ons succes heeft Foodex zich in Europa uitgebreid om aan deze toenemende vraag te voldoen:
2001: Oprichting van Foodex Zwitserland
2008: Oprichting van Foodex Italië
2010: Overname door het Japanse bedrijf Takara Shuzô International, leider en historische producent van sake en mirin in Japan
2011: Oprichting van Foodex België
2014: Oprichting van Foodex Nederland
2019: Oprichting van Foodex Duitsland

Sinds 2018 breidt Foodex ook zijn activiteiten uit naar export met leveringen door heel Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië.
Tegelijkertijd en altijd met de intentie om de Japanse gastronomie in Europa te bevorderen, creëerde Foodex in 2015 de Saké Workshop: een ruimte gewijd aan training, proeverijen en advies over Japanse sake voor professionals.

Onze expertise en passie voor de Japanse keuken dragen bij aan de uitbreiding en cultuur van de gastronomie in Frankrijk en Europa. Onze teams staan tot uw beschikking om de producten van de opkomende zon in uw dagelijks leven te laten schitteren en u in de beste omstandigheden te voorzien. 

 

H2 PICTO NIGIRIOnze activiteit: Import, Distributie, Export

Foodex Import Export

Foodex levert aan de horeca-actoren in Duitsland: restaurants, supermarkten, hotels, cafés, bars, agro-industriëlen gespecialiseerd in Japanse en Aziatische voeding, evenals themarestaurants en fusionkeukens.

Als expert in de import van Japanse voedingsmiddelen selecteren we zorgvuldig het beste van de Japanse en Aziatische keuken volgens strenge referentieprocessen. Met een hooggekwalificeerde kwaliteitsservice beoordelen we elk van onze producten voor onberispelijke voedselveiligheid, volledig in overeenstemming met lokale en Europese wetgeving.

Ons logistieke netwerk stelt ons in staat om levensmiddelen in drie temperatuurzones te leveren in onze vestigingslanden, maar ook internationaal. Onze logistiek is geoptimaliseerd om de traceerbaarheid, kwaliteit, versheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen op alle niveaus van de keten (import, opslag en levering) te garanderen en te behouden.

Onze magazijnen en onze toegewijde vloot vrachtwagens stellen ons ook in staat om snel en regelmatig te leveren in heel Europa.

Voor meer nabijheid begeleiden onze meertalige en multiculturele klantenservice en commerciële teams u dagelijks bij het beheer van uw bedrijf. Klanttevredenheid staat bij ons voorop! Als culinaire adviseurs en getraind in onze producten zijn zij in staat om de grootst mogelijke zorg te dragen voor het samenstellen van menu's, kaarten en evenementen.

We zijn ons ook bewust van de sociale, milieu-, economische en ethische uitdagingen en werken dagelijks aan de implementatie van duurzame oplossingen die respectvoller zijn voor het milieu en de planeet in al onze activiteiten.

 

H2 PICTO ONIIGIRIOnze Japanse en Aziatische producten

Foodex Produits
We selecteren onze bekende en gerenommeerde partnerleveranciers volgens strenge kwaliteitscriteria, evenals producten onder ons eigen merk Hanabi, om onze klanten de keuze en het beste van de Japanse voeding te bieden:
• Rijst en noedels: koshihikari-rijst, akitakomachi-rijst, calrose-rijst, camargue-rijst, ramen, udon, soba...
• Sauzen en kruiden: sojasaus, mirin, rijstazijn, kook-sake, wasabi, gember, nori-zeewier, curry, mayonaise, panko, miso, sesamzaadjes, yuzu...
• Zeevruchten: vis, viskuit, garnalen, krab...
• Voorbereide producten: gyoza, bao, Japanse gefrituurde kip, spiesjes, tempura, zeewiersalade en wakame...
• Desserts: mochi, dorayaki, daifuku, ijs, fusiondesserts met matcha en yuzu
• Dranken en alcohol: thee, ramune, sake, whisky, bier
• Verpakkingen en keukenuitrusting: sushi-bakjes, ramen-bakjes, bento-boxen, eetstokjes, Japanse messen, rijstkokers...

 

H2 PICTO TEMPURANeem contact met ons op

Wilt u meer informatie of specifiek advies over onze producten en diensten?
Neem contact met ons op.